Bijna iedereen heeft weleens te maken gehad met lage rugklachten. Ze kunnen zeer pijnlijk en vervelend zijn en ons -fors- belemmeren in ons dagelijks functioneren. Er zijn verschillende soorten rugklachten met diverse oorzaken. Kenmerkend voor de meeste is de pijn die gepaard gaat met rugklachten, eventueel zelfs met uitstraling in de benen. Werknemers noemen rugklachten vaker dan psychische klachten, overspannenheid of burn-outklachten als reden voor verzuim! Mede hierdoor moet er niet lichtzinnig gedacht worden over lage rugklachten én is het belangrijk om uw lage rugpijn behandelen tijdelijk tot topprioriteit te verheffen.

Hoe ontstaan lage rugklachten?

Er kunnen diverse oorzaken zijn voor het ontstaan van lage rugklachten, maar vaak is het ook moeilijk om terug te halen wat de exacte oorzaak is. Sterker nog: Bij meer dan 95 procent van de mensen met lage rugpijn wordt geen duidelijke lichamelijke afwijking gevonden. Lage rugpijn behandelen wij na gedegen onderzoek en een uitvoerig intake gesprek. Mocht er geen duidelijke oorzaak zijn dan worden de rugklachten a-specifiek genoemd, dat houdt niet door een bijzondere oorzaak of op een bijzondere manier tot stand gekomen. Indien u vragen heeft of als u een afspraak wilt maken neem dan contact met ons op. Wij zijn te bereiken op: 015-3698350.

Hoe kan je lage rugklachten voorkomen?

Bij Fysiotherapie Pijnacker Centrum weten wij hoe belangrijk het is om te voorkomen dat lage rugklachten verhevigen of om de zoveel tijd komen opspelen. Daarom hebben wij 5 jaar geleden de OriGENE aangeschaft om lage rugpijn behandelen naar het volgende level te tillen! De OriGENE-rugtherapie is een bijzondere vorm van kracht- en coördinatietraining en vindt plaats op een speciaal fysiotherapeutisch behandeltoestel. Voor meer informatie hierover kijk op onze website: fysiotherapie-pijnacker-centrum.nl en dan onder specialisaties op het item: Rugklachten/OriGENE. Op de site: origene.nl staat ook veel uitleg over deze succesvolle behandelmethode.

Bel ons op 015-3698350 als u een afspraak wilt inplannen, of vul eenvoudig het online contactformulier in.

Ik heb lage rugklachten, waar kan ik deze klachten laten behandelen?

Lage rugpijn behandelen doen alle fysiotherapeuten bij Fysiotherapie Pijnacker Centrum omdat dit een veel voorkomende klacht is. Mocht u op de OriGENE behandeld willen worden, dan bieden wij maatwerk. Het kan ook zo zijn dat u meer baat heeft bij manuele therapie. Ook dit is mogelijk bij onze praktijk. Kijk hiervoor op onze site onder het kopje manuele fysiotherapie. Wij hanteren zeer ruime openingstijden en zijn ook op zaterdag geopend. Mocht u vragen hebben of gewoon een afspraak willen maken neem dan contact met ons op. Meer informatie is ook te vinden op onze website: fysiotherapie-pijnacker-centrum.nl.