Dry needling

Wat is dry needling?
Dry needling is een effectieve behandelmethode die door gespecialiseerde fysiotherapeuten wordt toegepast. De spierverhardingen (triggerpoints) ontspannen door dry needling, dit door het aan prikken met een dunne acupuntuurnaald. Meestal is verbetering insouplesse, kracht en pijn direct voelbaar.

Wat is een triggerpoint?
Een triggerpoint is een lokale spierverkramping, dat naast lokale drukpijn ook vaak pijn op afstand veroorzaakt. Triggerpoints kunnen zich uiten in:

 • pijn en stijfheid in de spieren en ook pijn op afstand ( uitstraling )
 • bewegingsbeperkingen in bijhorende gewrichten
 • verminderde kracht in de betrokken spier
 • hoofdpijn, aangezichtspijn en/of kramp.
 • pijn-ontwijkend gedrag: u gaat anders bewegen

Wat doet de fysiotherapeut?
De fysiotherapeut zal  een gesprek en een gericht onderzoek uitvoeren om uw klacht te analyseren. Daarna worden de spieren die mogelijk uw pijn veroorzaken verder onderzocht. Er wordt in de spieren specifiek gezocht naar triggerpoints. Hoe voelt het aan? Het inbrengen van het naaldje voelt u meestal niet. Als de spierverharding wordt aangeprikt kan het zijn dat u een soort krampachtig gevoel ervaart, wat gepaard kan gaan met wat gevoeligheid zowel lokaal als op afstand.

Vragen?

  Voorkeur specialisatie?
  BracesDry NeedlingPolsklachten (Carpaaltunnel Syndroom)Manuele therapieMedical tapingPost-operatieve begeleidingRugklachten (Origene)Shockwavetherapie

  Met het verzenden van het contactformulier gaat u akkoord met onze Privacy Policy.


  Neem contact op

  Vragen? Stuur ons een email en wij nemen z.s.m. contact met u op.

  Not readable? Change text. captcha txt

  Start typing and press Enter to search