Centraal staat het OriGENE-behandeltoestel. Hiermee volgen patiënten samen met speciaal opgeleide fysiotherapeuten een bijzondere therapie werden door heel Nederland en delen van Duitsland vele tienduizenden mensen van hun rugklachten verlost.

De OriGENE-rugbehandeling

De OriGENE-rugtherapie is een bijzondere vorm van kracht- en coördinatietraining. Na een uitgebreide intake door 1 van onze fysiotherapeuten traint u uw rug met het OriGENE toestel, een speciaal fysiotherapeutisch behandelapparaat.

Dit toestel is niet met gangbare oefenapparaten te vergelijken. Het lijkt misschien op een fitnesstoestel, maar dat is het beslist niet. Tijdens de behandeling op het toestel wordt het onderlichaam gefixeerd. Benen en bekken bewegen dus niet mee. Op deze manier wordt alleen de strekbeweging van de rug getraind.

Bijzonder is ook dat de belasting tijdens de behandeling door de fysiotherapeut kan worden aangepast aan uw lichaamsbouw, klachten, kracht, lengte etcetera. De behandeling is dus maatwerk, waarbij de therapeut gebruik maakt van 8 verschillende instellingsvariabelen.

Dat maakt het OriGENE-toestel uniek. De behandeling wordt eenmaal per week uitgevoerd. Het uiteindelijke aantal behandelingen en de looptijd van de behandeling, zijn afhankelijk van uw klacht.

Stel uw vraag

Voorkeur specialisatie of specialisaties

Met het verzenden van het contactformulier gaat u akkoord met onze Privacyverklaring.