Wat zijn de kenmerken van duimartrose klachten?

De kenmerken van duimartrose zijn pijnklachten bij dagelijkse activiteiten zoals schrijven, het openen van potjes en het omdraaien van sleutels. De pijn kan mede uitgelokt worden door zware belasting van de duim en weersveranderingen (in temperatuur of luchtvochtigheid). Naarmate de artrose erger wordt ervaren mensen bij de geringste beweging al pijn. Artrose van het duimgewricht, vaak in combinatie met het verweken van de gewrichtsbanden, leidt tot functionele instabiliteit. Als gevolg hiervan ontstaan symptomen als pijn, verminderde handfunctie, krachtverlies en stijfheid. Bij Fysiotherapie Pijnacker Centrum bent u aan het juiste adres om deze klachten direct positief te beïnvloeden.

Hoe ontstaan duimartrose klachten?

Duimartrose is een aandoening waarbij het kraakbeen van de gewrichten slijt of ontstoken raakt. In een gezond gewricht zijn de uiteinden van de botten bedekt met kraakbeen. Dit zorgt ervoor dat de botten soepel en pijnloos over elkaar heen bewegen. Bij artrose slijt het kraakbeen en wordt het ruw. Beweging of druk, bijvoorbeeld bij knijpen, wordt hierdoor pijnlijk. In de hand ontstaat artrose vaak in het basisgewricht van de duim. Het duimgewricht is zeer beweeglijk en maakt het mogelijk met duim en wijsvinger iets vast te pakken. De duim bepaalt naar schatting 40% van de handfunctie, dus artrose van het duimgewricht kan grote beperkingen van de hand tot gevolg hebben.

Hoe kan je duimartrose klachten voorkomen?

Wil je ook duimartrose klachten voorkomen? Bij Fysiotherapie Pijnacker Centrum maken wij gebruik van de Push CMC duimrace. Deze zorgt ervoor dat het duimgewricht gestabiliseerd wordt en deze zorgt er tevens voor dat de duim in een functionele stand gepositioneerd wordt. Tijdens het gebruik van de hand blijft de functionele stand stabiel en dit zorgt voor een goede grijpfunctie. De pijn aan de duim bij belasting wordt hiermee verlicht. De Push CMC duimbrace helpt bij de behoefte aan stevigheid en op deze manier kan men alles blijven doen. Bijzonder aan deze Brace is dat deze zo min mogelijk beperkt, daarnaast zorgen de lichte materialen voor een prettig draag-effect.

Waar kan ik mijn duimartrose klachten laten behandelen?

U kunt op korte termijn uw duimartrose klachten laten behandelen bij Fysiotherapie Pijnacker Centrum. Wij hebben de Push CMC duimbrace altijd op voorraad! Ons team is in staat u altijd op zeer korte termijn in te plannen. Wij zijn ook op zaterdag geopend en naast de beschikbaarheid van een invalide parkeerplaats, hebben wij dichtbij de praktijk een ruim aanbod van parkeerplekken. Daarnaast zijn wij diverse avonden geopend, zodat u flexibel ingepland kunt worden. Mocht u vragen hebben of gewoon een afspraak willen maken neem dan contact met ons op. Meer informatie is ook te vinden op onze website: fysiotherapie-pijnacker-centrum.nl.